Notícia CONFAVC.- “Els barris s’estan buidant de veïnes i veïns a causa d’aquest model de turisme il·limitat”. Amb aquestes paraules Jordi Giró, president de la CONFAVC, aplaudia l’iniciativa de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible d’organitzar el I Fòrum Veïnal sobre Turisme, que arrencarà demà a les 18 hores de la tarda a l’Espai Jove La Fontana, i durarà fins el dissabte.

Aquestes declaracions Giró les ha fetes en el marc de la roda per a presentar aquestes jornades que han de servir, ” per a fer propostes i no quedar-se només en la protesta”, com ha senyalat un dels portaveus de l’ABST, Dani Pardo.

En la roda de premsa també ha intervingut Mariona Roca, també portaveu de l’ABTS, i Joan Balanyà, per part de la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona.

La programació arrencarà demà divendres a càrrec de les entitats organitzadores (ABTS, FAVB i CONFAVC) i del periodista Antonio Baños.

Dissabte matí és el moment de la feina: 3 tallers participatius sobre temes candents a les diagnosis als barris: model econòmic i alternatives a la indústria turística (geògraf Ivan Murray; Las Kellys); substitució d’usos: habitatge i espai públic (arquitectes Elena Guim i David Bravo); i port, creuers i mobilitat (Tommaso Cacciari del Comitato No Grandi Navi de Venezia, Rafael Yus d’Ecologistas en Acción Málaga i l’historiador marítim Jarier Moreno Rico). Veure programació completa.

Tal com han dit les persones organitzadores, ja hi ha inscrites 200 persones.