Comunicat FAVB.- Ara que ja portem dies immersos en el judici del cas Palau, des de la Favb estem en condicions de fer una primera valoració de la situació, sobretot després de l’esclaridora compareixença de Joan Llinares, qui va assumir la direcció del Palau de la Música sis dies després de l’escorcoll dels Mossos d’Esquadra.

Dies enrere havíem tingut les versions dels acusats que, com era d’esperar, han intentat intervenir per rebaixar la seva possible pena o sortir-ne absolts. Moltes coses eren previsibles, però cal destacar el reconeixement per part dels principals encausats de l’espoli i la seva relació de complicitat amb les fundacions de Convergència Democràtica, així com el reconeixement per part d’un petit empresari d’haver fet una donació milionària al mateix partit.

Ahir, però, el que es va posar sobre la taula va ser la veracitat de les proves documentals, que mostren tant la profunditat del saqueig privat del Palau de la Música per part de les famílies Millet i Montull com l’ús de la institució per mitjançar entre un partit polític i una constructora que s’adjudicava contractes públics. Una situació possiblement no s’explica sense l’altra, i posa de manifest un cop més la relació existent entre corrupció privada i determinats models de gestió pública. (Seguir llegint).