Comunicat FAVB.- L’any passat l’Ajuntament de Barcelona va aprovar amb un ampli consens un nou reglament de participació ciutadana que recollia en bona part moltes demandes dels moviments socials de la ciutat. Feia anys que moltes entitats havíem treballat propostes orientades a ampliar nous espais de democràcia participativa, com és el cas de la celebració de consultes sobre iniciatives impulsades per organitzacions ciutadanes.

Precisament quan ja està en marxa la celebració d’una primera consulta, s’ha produït una demanda judicial contra el nou reglament de participació per part del Govern espanyol, l’Asociación de Juristas Catalanes por la Constitución i la Cámara de Contratistas.

Els motius d’aquestes demandes poden ser diversos, però resulta evident que el tercer demandant és un grup de pressió de diferents empreses que tenen en comú que una part crucial del seu negoci té a veure amb la gestió de serveis bàsics. I només cal entrar a la pàgina d’aquesta entitat per veure que el que més els preocupa en aquest moment és la gestió -privada- del cicle de l’ aigua. Una gestió qüestionada en moltes poblacions i on ja s’han produït importants processos de remunicipalització. (Seguir llegint)