Comunicat CONFAVC.- La CONFAVC i la Plataforma Stop Comptadors consideren històrica l´aprovació de les mocions de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Moguda, sobre els comptadors telegestionables.

Aquestes mocions insten al Govern de la Generalitat i de l’Estat a una paralització preventiva de la instal·lació dels nous comptadors telegestionables de llum, aigua i gas, davant de la manca de resposta del Govern central en relació a la protecció de dades, i també la manca d’aplicació del principi de precaució davant dels possibles efectes sobre la salut de les persones que puguin causar per les radiofreqüències.

En el cas de Santa Perpètua, aquesta proposició (Part 1/ Part 2) va ser presentada pels grups municipals d´ICV-E, ERC, PSC, Ciutadans, CUP i PCCA i aprovada el passat dijous, 23 de juny de 2016 per unanimitat de la Junta de Portaveus, i ratificada el dijous, 30 de juny de 2016 a les 20,15 hores al Ple de l´administració local.

En el cas de la Diputació, la moció la va presentar CUP-Poble Actiu, i va aconseguir l’aprovació del plenari el dia 30 de juny pels vots de l’Entesa, ERC, i CiU, amb els vots en contra de Ciutadans i del PP i l’abstenció del PSC. (Llegir comunicat sencer pdf).