Amb l’horitzó de sospesar la viabilitat i idoneïtat per adaptar un projecte francès de millora de les condicions de vida del veïnat, l’anomenat Voisin Malin Veí astut-; a alguns barris deprimits de Catalunya, la CONFAVC, juntament amb la cooperativa europea d’assessorament IesMed, i la directora del programa, Anne Charpy, van rubricar un acord el passat 29 de setembre.

Aquest es va formalitzar després que una delegació de la CONFAVC mostrés les realitats
de barris com Sant Antoni de Llefià de Badalona i de Ciutat Meridiana de Barcelona; acompanyats d’activistes veïnals vinculats a les entitats veïnals i federacions d’ambdues ciutats.

El projecte de Voisin Malin neix a França i actua a vuit territoris en el marc del pla de barris prioritaris definits pel Govern francès: Essone, en Seine-Saint-Denis, Paris i Lille. En aquest marc han desenvolupat fins 2014, 25 missions gestionades en resposta a les necessitats dels habitants i principalment sobre les temàtiques d’hàbitat i condicions de vida; precarietat energètica; coneixement i ús de les xarxes d’aigua i energia; sanitat; educació; accés als drets i acompanyament de persones usuàries als recursos locals, serveis públics.

La seva solució innovadora ha estat reconeguda pels actors públics, entre els quals com a principal aliat està l’ajuntament, però també el ministeri corresponent.