Notícia CONFAVC.- L’AV de Can Sant Joan inicia una nova campanya de recollida de diners per pagar el procés judicial contra Lafarge , que puja a 11.800 euros.

L’AV va interposar una primera denúncia als jutjats de Cerdanyola acusant la cimentera d’emetre emissions sonores per sobre de la normativa.

El segon procés judicial va començar el 2010 quan la cimentera va iniciar la seva activitat de cremar residus en les seves instal • lacions per fer energia.

El cas va arribar primer a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va dictar una sentència que anul·la • lava, per un defecte de forma en el procediment, l’autorització ambiental de la Generalitat a Lafarge per fer la valorització de biomassa. L’empresa va recórrer la sentència al Tribunal Suprem (TS), que també va donar la raó a l’entitat veïnal, que reclama que Lafarge cessi la seva activitat en compliment de la sentències del TSJC i el TS.

Les persones interessades en col • laborar poden fer les seves donacions a través del compte corrent ES80 0182 8758 1.802.007 5257 o bé presencialment a la seu de l’AV, al número 65 del carrer Bateria.