Comunicat FAVSabadell.- Que valorem positivament les mesures adoptades respecte al Taulí que la Generalitat i l’Equip de Govern de l’Ajuntament tendents a pal·liar en part els greus problemes que tenim a la nostra ciutat i comarca respecte l’atenció hospitalària i ens congratulem que alguna cosa estigui canviant i que el sentit comú es vagi imposant, després de dècades de retallades despietats de la sanitat pública dut a terme per governs de la Generalitat de tots els colors intensificats en els últims anys pel conseller Sr. Boi.

Que aquest canvi d’actitud per part de les administracions són fruit en gran part de les mobilitzacions ciutadanes dutes a terme pel moviment veïnal, col·lectius i plataformes diverses de la ciutat i comarca i els propis treballadors/res sociosanitaris en defensa de la sanitat pública, de qualitat, universal i amb recursos suficients.

Que convé no oblidar que queda molt camí per recórrer per frenar les retallades i recuperar el que ens han despullat amb les polítiques neoliberals i en particular a la nostra comarca del Vallès Occidental Est per superar el greuge comparatiu patim respecte a la mitjana i ràtios de Catalunya a el servei del sistema sanitari públic (CAP de Can Llong, Hospital Ernest Llull, etc.) i en aquest sentit manifestem el nostre compromís de seguir denunciant les situacions que patim a causa de les retallades i mobilitzant-nos per aconseguir les reivindicacions pendents.

Una vegada més queda de manifest que la lluita per defensar els nostres drets és fonamental. A la nostra ciutat el soterrament dels FGC, els desnonaments, la residència pública Sabadell Sud, al Parc del Nord, o aquest gir en la política del Taulí, són exemple del com amb la constància i la mobilització són imprescindible perquè les administracions deixin de viure als llimbs i atenguin les reivindicacions i necessitats del poble. (Comunicat FAVSabadell pdf).