Notícia Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària.- La Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària creix amb l’adhesió de 5 nous membres i ja hi ha 36  municipis que es comprometen a fer polítiques públiques d’impuls i foment de l’ESS.

El 12 d’abril passat, es va celebrar la darrera assemblea ordinària de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) al Museu del Ter de Manlleu, on es va aprovar l’adhesió de cinc nous membres i es va presentar el pla de treball per a aquest 2018.

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), l’Ajuntament de Collbató (Baix Llobregat), l’Ajuntament de Prats de Lluçanès (Lluçanès, Osona), l’Ajuntament de Sobremunt (Lluçanès, Osona) i l’Ajuntament de Callús (Bages) són els cinc nous associats a la Xarxa. D’altra banda, l’Ajuntament de Manresa també s’associa a l’XMESS com a entitat col·laboradora.

L’XMESS, constuïda el maig de 2017, neix per promoure, reforçar i consolidar aquest àmbit i per fixar objectius i estratègies comuns, però també, fomentar la cooperació i l’acció conjunta entre els seus membres des del diàleg permanent amb els seus actors.

Pla de treball 2018-2019 presentat durant l’assemblea, amb objectius definits sobre la base de tres línies de treball:

Ajudar a enfortir l’ESS a cada municipi
Incidir en altres actors i relacionar-s’hi
Compartir coneixements i experiències.
Un dels objectius destacats d’aquest pla de treball és la voluntat d’incidir en les polítiques públiques d’ESS i altres àmbits relacionats dutes a terme per administracions supramunicipals.

La xarxa també vol relacionar-se amb els actors i xarxes representatives de l’ESS a escala nacional i internacional de l’ESS.