Comunicat FAVSabadell.- Aquest dijous amb una exposició retrospectiva dels 50 anys del moviment veïnal de Sabadell, la FAVSabadell dóna el tret de sortida a la tartera d’actes que la Federació ha previst per aquest any.

La mostra, comissariada per l’arquitecta Marta López, s’inaugurarà el proper dijous 22 de novembre a les 19h al Casal Pere Quart,i Casarecorrerà els diferents districtes de la ciutat. A més es preveu que el seu contingut es reculli  en un catàleg per deixar constància d’aquesta.

Còmic, llibre i documental

A més es repartiran 40.000 exemplars d’un còmic il·lustrat pel jove Gerard García Calduch que explica “als joves i als no tan joves” la història del moviment veïnal a través “d’un llenguatge pedagògic, però alhora rigorós”, segons va emfasitzar el president de la   FAVSabadell, Manuel Navas, a la roda de premsa que es va fer per a presentar el ventall d’actes que es faran sota el paraigües d’aquest aniversari.

Aquesta publicació anirà acompanyada d’una trentena de xerrades repartides en diferents instituts i escoles d’adults. Per exemple, després de la inauguració de l’exposició, el proper dilluns 26 l’historiador Martí Marín donarà una conferència al matix recinte.

 Al gener, també s’estrenarà el documental realitzat per Jordi de Arriba i David Bisbal on apareixen una dotzena de testimonis que plasmen la seva experiència directa. El documental complementarà els 3.000 exemplars del llibre escrit per Antonio Santamaría sobre el moviment veïnal de Sabadell, qui n’ha fet una curosa recerca. L’acte de tancament d’aquesta commemoració tindrà lloc l’octubre del 2019. La FAVSabadell també ha programat sessions de cine fòrum per projectar pel·lícules que abordin temàtiques de lluites veïnals.

Cal destacar que enguany la capital del Vallès albergarà la 34a Assemblea General de la CONFAVC el proper març.