Notícia CONFAVC.- Acabar amb situacions de risc social i pobresa energètica entrant porta a porta a les llars més vulnerables, comptant amb la intervenció del mateix veïnat del barri. Amb aquests ingredients forts arrenca el projecte social A-Porta que la CONFAVC – a través de la seva Fundació– desplegarà al barri de Ciutat Meridiana, amb la complicitat de l’AV, i l’aposta ferma de l’Ajuntament de Barcelona i la companyia Aigües de Barcelona.

L’objectiu és resoldre i prevenir situacions de pobresa energètica sobretot, en unitats familiars en risc d’exclusió social, comptant amb un equip – els Picaportes– que seran veïns i veïnes del mateix barri que rebran una formació, i actuaran cas per a cas per a resoldre cada situació de vulnerabilitat.

Aquest 7 de setembre el projecte ja es presenta a les entitats del barri, en una reunió coordinada per la CONFAVC, l’Ajuntament de BarcelonaAigües de Barcelona.

A-Porta és una adaptació del programa francès Vosin Malin, que actua a vuit territoris de la geografia de l’hexàgon en el marc del pla de barris prioritaris definits pel Govern francès: Essone, la Seine-Saint-Denis, París i  Lille. Per a la implentació es va comptar amb l’assessorament d’iesMed.