Comunicat Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès, 4 de febrer.– D’autèntica presa de pel és pot definir la presentació del treball sobre l’aeroport de Sabadell, encarregat per la Generalitat i que ens ve a dir que les poblacions del seu entorn, vivim en un paradís de creació de llocs de feina, motor econòmic, sense sorolls i sense perillositat, que sembla reflectir un mon paral·lel en que nosaltres no vivim.

Aquest treball el tenia la Generalitat guardat en un calaix des del mes de novembre passat i han aprofitat les eleccions per a fer-lo públic, el que ens ve a indicar l’interès real del Secretari de Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori, dirigit pel Sr. Isidre Gavín respecte al benestar de tota la població que vivim al voltant d’aquesta instal·lació.

Segons la Generalitat es un treball neutral i que servirà de base per debatre’l els propers mesos (després de 17 mesos de no fer absolutament res i del retard en col·locar els sonòmetres que mesuren el soroll de l’aeroport), posant així el llistó prou alt, per tal de que el veïnat i els ajuntaments implicats acceptin aquesta instal·lació, que només ens aporta problemes socials i econòmics.

Últimament s’han enviat un total de 8 denúncies per incompliments a la normativa dels vols i del que es va pactar l’any 2005 arrel dels accidents de Sant Quirze i Badia del Vallès.
Per agreujar encara més la perillositat, avionetes d’una operadora Lituana en seu a l’aeroport de Lleida, es traslladen sovint a Sabadell a fer pràctiques d’aterratge i enlairament.

Desde la Coordinadora del Moviment Veïnal de Vallès, rebutgem l’informe perquè te manca de rigorositat i està en les antípodes dels problemes reals que pateix el veïnat, que malgrat haver estat denunciats en quantes reunions hem mantingut amb les autoritats competents, s’han mostrat esquius a donar solucions ni atendre les denúncies per incompliments flagrants dels protocols acordats La Coordinadora, com a objectiu fonamental i en defensa de la seguretat i la salut de la ciutadania, continuarà denunciant els problemes que patim, reivindicant solucions i instant les autoritats que deixin de marejar la perdiu i els abordin realment. (Comunicat pdf)