Notícies CONFAVC.- Aquest mes de desembre s’està desenvolupant la darrera fase del 2018 del projecte A-porta desplegat a la Zona Nord de Barcelona -Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. Durant la reunió de coordinació del passat 30 de novembre, el coordinador del projecte Celso Pérez va encoratjar els i les Picaportes a donar una última embranzida per tal d’acabar l’any amb unes xifres elevades de llars visitades i assessorades. A més, va destacar els importants resultats obtinguts fins ara a la zona pel que fa a l’obertura de portes del veïnat.

Recordem que, de les dades totals recollides als tres barris de Barcelona l’octubre d’enguany, els i les Picaportes d’aquesta missió han fet un total de 1.352 entrevistes, aconseguint que obrissin la porta 2.179 de les 3.097 llars visitades.

La tasca dels i les Picaportes en aquesta zona ha aconseguit donar solució a les llars amb problemes econòmics puntuals per afrontar el pagament de factures; assessorar el veïnat amb sobrecost a les factures o amb habitatges mal adaptats i facilitar informació a les llars amb mals hàbits de consum .

Altres dades d’A-porta a la Zona Nord el mes d’octubre concloïen que:
✅ Un 39% de les llars visitades a la Zona Nord de Barcelona pateixen vulnerabilitat energètica
✅Un 21% de les llars visitades no estan adequades al fred i un 17% no ho estan a la calor. 
✅La taxa de llars amb problemes relacionats amb consums energètics és d’un 41% i d’aquests, un 6% són llars que tenen els subministraments punxats.

Al gener de 2019, el desplegament d’A-porta a la Zona Nord de Barcelona començarà una nova fase fins a finals d’any.