Notícia CONFAVC.- Encara recordem quan l’abril del 2011, fa exactament deu anys, l’economista i activista Arcadi Oliveres  ens acompanyava amb una xerrada magistral a la 26a Assemblea de les AV de Catalunya (veure vídeo). Com sempre, ens va dir que encantat vindria a parlar dels factors de la crisi econòmica que estàvem vivint- aleshores encara era president de la ONG Justícia i Pau, i va arrencar aquella ponència a la nostra assemblea recordant-nos afablement que ell també havia fundat, amb altres companyes i companys del barri feia 40 anys aleshores, la històrica AV de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona, amb l’aval dels escriptors Josep Maria Espinàs i Maria Aurèlia Campany, entre d’altres, i denegada pel Governador Civil franquista d’aleshores, Rodolfo Martín Villa, per anomenar-se “de l’Esquerra”. 

Després d’una llarga malaltia, avui l’Arcadi Oliveres (Barcelona, 1945 – Sant Cugat del Vallès, 2021) ens ha deixat, i també des de la CONFAVC ens volem sumar a les mostres de condol per la pèrdua d’un gran home compromès amb la lluita contra les desigualtats i les injustícies socials, el pacifisme, la fam i moltes altres vessants més. Però a més d’aquest dol pel seu traspàs, volem sumar-nos a les mostres d’ infinit agraïment per tants anys dedicats a l’activisme social i a la pedagogia per explicar-nos els “perquès” dels mecanismes “criminals” del capitalisme pervers.

Gràcies per tant. No deixeu de veure aquest vídeo on el tenim xerrant a la nostra 26a Assemblea General: no en va és el més vist de la nostre videoteca!