Notícies CONFAVC.-El proper mes de juliol arrenca al barri tarragoní de Campclar el projecte A-porta, després de ser presentat al barri i a les seves entitats durant aquests mesos de maig i juny.

El programa a Tarragona té l’objectiu d’arribar a fer un acompanyament, porta a porta, de 700 famílies sobre la pobresa energètica, amb la finalitat que sigui un equip del veïnat de Campclar ben format i especialitzat sobre aquest tema, – els anomenats Picaportes- el que acabin amb l’aïllament dels veïns i veïnes i puguin ajudar-los amb els problemes energètics o de sobreconsums, amb un assessorament acurat des de la proximitat i el “tu a tu”.

A Tarragona el programa es desplegarà comptant amb el partenariat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social de “La Caixa”.
En aquest sentit cal destacar la bona experiència que ha deixat la prova pilot d’A-porta a Ciutat Meridiana, on es va detectar que el 39% de les llars tenien problemes relacionats amb el consum, principalment l’existència de serveis desconeguts a les factures de llum i gas que feien encarir el rebut entre 20 i 50 euros mensuals o bimensuals