Notícia CONFAVC.- Ahir 2 de maig va arrencar el primer taller sobre “Urbanisme amb prespectiva de gènere” impartit per la Zaida Muixí, i primera baula de treball del projecte #BarrisVioletes que s’està desplegant a 18 barris de Catalunya.

Concretament al taller de Sant Boi de Llobregat- co-organitzat amb l’AV La Unió- Centre i l’AV de Marianao-, hi van participar 20 persones- majoritàriament dones pero també alguns homes-  de diferents àmbits associatius. “Han escoltat atentament les explicacions de les talleristes i han fet moltes reflexions relacionades amb els espais que habiten i que transiten diàriament”, explica Laura Liñares, coordinadora de l’esmentat projecte. Segons Liñares “han aportat moltes valoracions sobre els espais públics” però han quedat en el tinter debats i” aportacions sobre la seguretat, els equipaments amb aquesta mirada amb perspectiva de gènere”. El taller s’ha finalitzat amb una petita passejada per a fer un diagnòstic sobre el barri de Marianao.

Les formacions seguiran a:

Posterioment el projecte #BarrisVioletes desplegarà altres debats i centres d’interès com la socialització de les cures i propostes d’ajuda mútua en els barris corresponents, i sobre la participació de les dones en les entitats veïnals i en els mateixos barris.

Cal recordar que aquest projecte ha rebut el recolzament del Ministerio de Derechos Sociales y de la Agenda 2030. (Veure esquema del projecte)