Notícia CONFAVC.- Entitats veïnals dels barris de Sant Boi de Llobregat, Badalona, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Lleida involucrades en el projecte #BarrisVioletes  començaran aquest mes de maig a desplegar el primer pas d’aquest gran projecte de la CONFAVC: la formació en urbanisme amb perspectiva de gènere a càrrec de l’arquitecta Zaida Muixí.

Aquest projecte de la CONFAVC que ha rebut una subvenció del Ministeri de Drets Social i Agenda 2030 del Govern central té l’objectiu de desplegar l’agenda feminista als barris a través d’actuacions concretament a 19 entitats veïnals de 9 municipis de Catalunya. Actuacions que es focalitzaran en tres temes centrals:  fer un diagnòstic del barri i propostes des de l’urbanisme en perspectiva de gènere,  la socialització de les cures, i la participació de les dones en el propi barri o entitats veïnals.

En tots aquests debats temàtics, es farà un autodiagnòstic de la situació a cada barri i /o municipi, i després es formularan propostes que seran vehiculades també a les administracions competents per a incidir en les polítiques públiques.

En el cas de la formació en urbanisme amb prespectiva de gènere, es proposarà repensar els barris des de les vivències de les dones en els espais públics i es proposarà crear en equip un mapa de recursos pel benestar social comunitari.

Agenda de les formacions: