L’entitat veïnal celebra la seva assemblea anual amb l’horitzo dels festeig dels 25 anys de la seva fundació

Comunicat AV Reus.- La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) va celebrar ahir la seva assemblea ordinària en la qual es varem aprovar, entre d’altres, les esmenes que es presentaran a l’ordenança de civisme i els actes commemoratius del 25è aniversari de l’entitat.
En relació amb les esmenes a l’ordenança de civisme, l’assemblea va ratificar la feina feta a la comissió creada ad hoc.

Aquestes esmenes reclamen la supressió de l’actual article 10.4, relatiu a la prohibició de l’ús de determinades vestimentes, la reducció a la meitat dels imports de les sancions i la priorització de la substitució de les mateixes per hores de treball en benefici de la comunitat. En el cas què els subjectes de la sanció siguin menors, es proposa la seva commutació per hores d’assistència a tallers, seminaris o programes per tal de conscienciar al jove de la necessitat de respectar els valors de convivència i civisme. El taller o programa tindrà relació, si és possible, amb el tipus de falta comesa.

La FAVR també demana, en un document annex, la necessitat d’una presència efectiva de la Guàrdia Urbana als diferents barris de la ciutat, potenciant les patrulles a peu. També es demana estudiar la ubicació i contingut de les plaques dels parcs existents, així com la necessitat de senyalitzar i adequar espais, sempre que sigui possible, dins els parcs per poder jugar.

L’assemblea també considera necessària una partida pressupostària per l’adquisició de mobiliari urbà que faciliti la conservació i neteja dels carrers (papereres, element per deixar burilles, W.C, Pipi Cans).

Per últim la FAVR considera necessari elaborar un projecte a nivell de ciutat d’integració de la bicicleta.

A l’assemblea també es va aprovar un primer calendari dels actes commemoratius del 25è aniversari de l’entitat. La presentació oficial serà el proper 20 de novembre. Els primers actes, que serviran per recollir joguines per la campanya de Nadal de la FAVR, seran una paella rumbera, el dia 21 i una Gala Benèfica, el dia 22 de novembre, a partir de les 19.00 hores al Teatre Bartrina.