El mosaic de la història està construït a base tessel·les d’històries quotidianes i anònimes. Amb aquesta base el projecte veïnal Aula Actual va voler registrar una peça audiovisual basada dels testimonis de les persones assistents al taller de Memòria del barri d’El Padró- Cornellà-; Les Planes – Sant Joan Despí- i- de Can Roca, Vallparadís i Plaça Catalunya-Escola Industrial de Terrassa.

L’audiovisual “Barris plens de Memòria” explora els records d’un col·lectiu de gent gran que va viure la guerra, la postguerra, l’educació memorialista i rígida del franquisme i el nacionalcatolicismo, i altres vivències a vegades doloroses, com l’exili, processos d’emigració, etc. Posteriorment està previst que l’audiovisual, després d’estrenar-lo el dia 7 de juny al Centre Cívic de Sant Joan Despí a les 18.30h,  es presenti als centres educatius com a eina de reflexió de les realitats passades, i les possibilitats actuals.

Abans de fer el passi de la peça audiovisual, es farà una taula rodona sota la batuta del director del programa, Jordi Balcells; un dels fundadors d’Aula Actual i activista veïnal durant 26 anys l’AV de Les Planes, Julio Jiménez,  i del  periodista, Josep Maria Balcells, qui va presentar pel PSC el projecte de Llei pel Memorial Democràtic. (Més informació).