Notícia CONFAVC.- Avui el president de la CONFAVC, Jordi Giró, acompanyat d’altres membres de la Junta i de l’ex-president de la Confederació i soci fundador de la Mutualitat, Alfredo Vela, assistiran a l’acte de celebració dels 25 anys de Sinera que es celebrarà avui al Citilab.

Adoptant el concepte de les vocalies d’enterrament de les AV, molt arrelades a Manresa i el Vallès, el 1988 les federacions veïnals de Cornellà i el Baix Llobregat, juntament amb la CONFAVC, van decidir fundar una mutualitat d’enterraments amb l’horitzó d’“atreure persones sòcies a les AV, amb l’excusa de donar un servei molt arrelat als barris obrers”, a més de denunciar d’aquesta manera els abusos de les companyies d’enterraments.

D’aquesta manera s’heretava la filosofia de les les vocalies d’enterrament en les quals les despeses de l’enterrament d’un veí o veïna eren assumits entre totes les persones sòcies de l’entitat veïnal.

Una decisió que es  cristal·litza jurídicament amb la fundació de la Mutualitat Sinera el 1994- que pren per a nom al poble imaginari del poeta Salvador Espriu, Sinera- , quan s’arriba a un mínim de persones sòcies, esdevenint els socis promotors la CONFAVC, i les federacions el Baix Llobregat, Barcelona i l’Hospitalet, i incorporant com a mutualistes i persones beneficiàries totes les famílies de Cornellà i Sant Joan Despí, que aporten el Fons Mutual.

La Mutualitat creix amb una gran expansió del 1994 fins el 2010  fins arribar a  135 barris de 33 poblacions de Catalunya.