La violència masclista, una xacra invisibilitzada

Posicionament

  • Visibilitzar i eradicar la violència masclista a la societat.
  • Sensibilitzar des de les associacions veïnals les desigualtats de gènere.
  • Crear xarxes d’acollida a les víctimes.
  • Vehicular a les víctimes als centres especialitats i professionalitzats.
  • Traslladar a les entitats veïnals, juntament a la resta d’actors implicats, la urgència d’encarar col·lectivament com a problema social aquesta realitat.

Context

Un 22% de les dones a l’Estat Espanyol pateix algun tipus de violències masclistes ja sigui sexual o psicològica. Una violència que va meś enllà i que també es pot manifestar en altres esferes socials: laboral, econòmic, etc.

Proposta

El projecte ofereix a les entitats veïnals, coordinades amb organitzacions socials i administracions públiques, en una primera fase, conèixer de quina manera es vertebra aquesta violència masclista basada en la desigualtat de gènere a partir d’una formació amb especialistes. Posteriorment amb les veïnes implicades, es pretén crear grups de persones voluntàries que vehiculin, des de les entitats veïnals, les víctimes als serveis especialitzats.

Impacte

El projecte s’ha desplegat des del 2008 a set barris de Barcelona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Esplugues, Manresa i Sant Joan Despí. Al llarg de sis anys hi ha hagut una suma de més de 2.100 persones beneficiàries; i prop de 100 persones beneficiàries directes.