Construïm barris interculturals, barris per a tothom

Posicionament

  • Conèixer les realitats interculturals de cada barri.
  • Aprofundir en les diferents polítiques i models migratoris.
  • Transformar la «por al desconegut» en potencialitats pel veïnatge.
  • Crear actuacions per fomentar la coneixença intercultural del veïnat.
  • Potenciar llaços de bon veïnatge i de solidaritat.

Context

La realitat multicultural és un fet en les nostres societats des dels anys 90. Moltes vegades, aquesta realitat – un 15% del padró – s’ha desenvolupat a partir de conflictes de xenofòbia i de malestar social que dificulta i posa barreres a la lluita per les desigualtats i l’exclusió social.

Proposta

El projecte consisteix, en una primera fase, en conèixer un diagnòstic social del barri, incloses les diferents polítiques públiques que han encarat aquesta nova realitat, coordinat amb altres entitats i administracions. Posteriorment, es pretén crear grups de persones voluntàries que promoguin actuacions comunitàries amb la finalitat de fomentar la convivència intercultural.

Impacte

Al llarg de nou anys el projecte s’ha desplegat a 17 barris de Catalunya: L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Reus, Rubí, Manresa, Viladecans, Sant, Igualada Just Desvern, Badalona, Barcelona – a la Sagrada Família, El Carmel i Sants – a Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Sabadell, Terrassa i Badia del Vallès. Persones beneficiàries indirectes: més de 7.500. Persones beneficiàries directes: prop de 500.