Notícia CONFAVC.-Un cop finalitzats els tallers d’urbanisme amb perspectiva de gènere als 9 municipis on s’està desplegant el projecte Barris Violetes, les persones participants de les entitats veïnals implicades estan posant en pràctica els coneixements apresos mitjançant passejos per elaborar els diagnòstic en la detecció de punts crítics dels seus entorns.

Concretament dilluns 18 de juliol les persones participants de les AV de Marianao i Barri La Unió-Centre de Sant Boi de Llobregat van tenir la reunió al Casal de Barri de Marianao on vam decidir conjuntament quina seria la zona on es farà el diagnòstic al setembre per a començar, i s’hi aniran afegint altres zones del mateix barri. Malgrat això, les dones participants començaran a fer ús de l’aplicatiu que recull dades estandarditzades de tots els barris participants del projecte Barris Violetes des d’aquest mes per a visibilitzar també els punts més crítics des del punt de vista urbanístic.

A Santa Coloma de Gramenet la reunió entre les dones aglutinades entorn les AV de la FAVGram es va tenir lloc el 19 de juliol a La Ciba, on es van exposar idees per l’abordatge del diagnòstic entre totes les participants, aportant experiències personals. Finalment es va acordar treballar per fases i començar pel barri colomenc de Fondo, on les dones són les principals usuàries de molts serveis en la seva vida quotidiana.

En aquesta reunió també es va palesar les ganes de les activistes veïnals de participar al projecte i anar més enllà per poder col·laborar com a xarxa de treball estable en la presa de decisions de projectes futurs del municipi en temes d’urbanisme: un espai segons van denunciar algunes dones presents a la reunió, apropiades pels homes en els entorns associatius veïnals.

Pel que fa a Arenys de Mar, el recorregut el van fer el passat 14 de juliol, on es va començar a utilitzar l’aplicatiu estandarditzat que tots els grups utilitzaran. En aquest passeig amb ulls crítics des de l’urbanisme amb perspectiva de gènere, les veïnes involucrades en l’AV d’Arenys de Mar (AVAM) van detectar sobre tot, moltes barreres arquitectòniques a les voreres, i parcs enjardinats semi-abandonats que eren generadors de plagues i espais crítics pel que fa la seguretat ciutadana.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.