Notícia CONFAVC- Han arribat a port: el Zepi, l’Oumayya l’Oumaima, l’Anggie i l’Oussama s’han graduat pogut graduar de les carreres universitàries- tècniques i científiques- que van poder escollir i accedir gràcies em bona part a la seva excel·lència acadèmica i la Beca Jove Talents– que dóna la companyia Aigües de Barcelona – i amb l’acompanyament – els mentorings” del nostre projecte Aula Actual.

I per aquest gran motiu els i les alumnes, els seus familiars,  persones representants de la CONFAVC i la companyia van celebrar la segona promoció de cinc persones del programa Beques Joves Talents, en un acte a l’Àgora del Museu de les Aigües. Cal recordar que el programa Jove Talents, té actualment 21 alumnes becats cursant estudis a universitats públiques catalanes, com ara la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB).

L’acte va comptar amb les intervencions de Jordi Giró, president de la CONFAVC,  qui va emfasitzar que  “s’han  de construir els barris amb totes les persones”: “No n’hi ha ningú que sobri. I sobretot cal  construir aquests barris amb valors. Heu de ser activistes dels vostres barris”, va demanar Giró. Per la seva part Mohamed El Amrami, president d l’Associació Suara i referent al món social, va finalitzar la roda d’intervecions amb una taula rodona amb la participació de les cinc persones becades: Zepi Lin, graduat en Enginyeria Mecànica; Oumayya Allou, graduada en Enginyeria Química; Oumaima Seddik, graduada en Psicologia; Anggie Rizo, graduada en Física, i Oussama Ben El Fassi, graduat en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació. Tots ells van explicar la seva experiència durant la carrera, destacant la importància d’haver obtingut la beca per cursar els estudis amb els quals somiaven i obrir les portes del seu futur professional. Va ser el conseller delegat de la companyia que va tancar les intervervencions destacant  “el valor de les aliances amb entitats com la CONFAVCper fer realitat iniciatives com el programa Beques #JovesTalents22, per facilitar l’accés a la universitat a joves brillants”.

Joves acadèmicament brillants de famílies vulnerables

De famílies de procedència molt diversa (n’hi ha de Catalunya, el Marroc, Equador, Armènia, la Índia, Perú, Afganistan, la Xina, Cuba, Filipines i Ucraïna), les i els 29 joves becats procedeixen de centres de Barcelona i de l’àrea metropolitana, de barris amb certa vulnerabilitat social. Són joves acadèmicament brillants però amb recursos econòmics limitats que han estat becats perquè puguin dur a terme estudis universitaris per a fomentar, d’aquesta manera, la inclusió i equitat en l’educació. A més, la majoria de les joves becades són dones (19) vers 10 homes i les carreres que estudien estan relacionades amb la rama científica i tecnològica. Concretament, dels 29 joves becats/es estudien: biologia, bioquímica, enginyeria de sistemes biològics, enginyeria de telecomunicacions, enginyeria informàtica, enginyeria química, enginyeria informàtica, nanociència i nanotecnologia, òptica i optometria, psicologia i mecatrònica, comunicació audiovisual, medicina i economia, entre d’altres.

Els estudiants adherits al programa reben una beca que cobreix, per cada curs durant tota la carrera, l’import de la matrícula i 1.500 euros per a despeses diverses relacionades amb els estudis. A més, les beques s’especialitzen en camps estratègics com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social.

Un dels aspectes diferencials del programa és que els i les joves tenen un acompanyament especialitzat al llarg de tots els estudis a través del projecte Aula Actual de la CONFAVC, per afavorir el desenvolupament de les seves competències transversals i l’acostament al món laboral.

Cal recordar que el setembre de l’any passat es va graduar la primera promoció de joves, algun dels quals està treballant a Aigües de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.