El projecte cooperatiu de lloguer d’habitatge buit impulsat per CONFAVC es va consolidant. La creació d’un grup local de persones a Cardedeu interessades en el projecte ha permès avançar en la seva concreció.

Després d’una primera etapa de debat intern sobre habitatge, la situació al municipi i models de cooperativisme, el grup local ha anat prenent cos i ja va fer una presentació pública el passat 19 de març per difondre el projecte. Aquest acte de sortida va anar precedida d’un debat amb una membre de la PAH de Cardedeu, la Maria Antònia Castellana, el regidor d’Habitatge, Benet Fusté, i la regidora de Salut, Laia Muñoz.

Per altra banda, cal destacar l’interès de l’ajuntament en trobar fórmules de mobilització del parc d’habitatge buit del municipi. En aquesta línia, la Regidoria d’Habitatge va organitzar un debat el passat 19 d’abril, amb la participació de la cooperativa Celobert, en el qual es va presentar la proposta d’un estudi sobre el parc vacant, que estarà enllestit properament.
Cardedeu esdevé, doncs, municipi pilot en el desplegament del projecte; l’aprenentatge sobre tots els factors que intervenen en seu desenvolupament servirà de guia per altres municipis.
Si sou una AV, FAV o algun altre col·lectiu, i esteu interessades en impulsar el projecte al vostre municipi, podeu escriure a ecosocial@confavc.cat
I per contactar amb el grup local de Cardedeu: http://coophabcardedeu.jimdo.com/