Notícies CONFAVC, 13 de juliol.- La Rebeca, la Sihame, la Dina, l’Alina i el Daniel són les quatre noies i el noi que es beneficiaran de la 7a edició de les Beques Joves Talents que dóna Aigües de Barcelona i que gestiona el projecte de la CONFAVC, d’Aula Acual.

Aquests cinc joves d’excel·lència acadèmica però de contextos socials, econòmics i culturals vulnerables i complexos han estudiat a centres públics d’alta complexitat de la conurbació metropolitana de Barcelona i rebran aquesta beca que cobreix l’import de la matrícula d’una carrera científica o tècnica, 1.500 euros per a despeses vàries, i un mentoring” que es fa des del nostre projecte d’Aula Actual tant a les persones becades com a les famílies, amb la finalitat d’acompanyar en aquest salt cultural i vital per ambdues bandes.

Cal recordar que enguany aquests cinc joves es sumaran als 25 alumnes – dels quals més del 75% són noies- que s’han beneficiat del programa Joves Talents i que està destinat a fomentar l’accés de carreres universitàries centrades en àmbits de transformació digital, sostenible, social i innovadora, i com ja hem esmentat, a nois i noies amb un brillant expedient acadèmic a secundària, però amb dificultats al seu context cultural, econòmic o familiar.

Concretament les quatre alumnes i l’alumne volen estudiar – ja que encara estan pendents de les notes de tall de la selectivitat-carreres com biotecnologia, intel·ligència artificial, medicina, física i biologia o farmàcia – i la majoria d’elles i ells “somnien” poder incorporar-se a equips investigadors científics o tecnològics i poder aportar a la societat amb la seva preparació.

Promoure estudis universitaris tècnics i científics per a joves actius en la seva comunitat

Com cada any, l’elecció de candidats i candidates es fa entre alumnat de centres educatius d’alta complexitat de barris humils,  buscant especialment la participació de joves actius en la seva comunitat. També es prioritza que siguin noies estudiants per a fomentar que aquestes puguin accedir a carreres universitàries científiques i tecnològiques, una mirada clarament de discriminació positiva a causa que aquestes encara tenen més dificultats pel fet de ser dones a accedir aquests estudis.  D’aquesta manera es busca que les beques actuïn com a “ascensor” social i motor de cohesió social als barris on s’actua. Cal destacar que en aquesta 7a edició Aula Actual ha ampliat la col·laboració a nous barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Concretament enguany les alumnes i l’alumne becades venen de l’Institut d’Educació Secundària Puig Castellar, de Santa Coloma de Gramenet; Maria Aurèlia Campany , de Cornellà de Llobregat; Joanot Martorell, d’Esplugues de Llobregat; Barcelona- Congrés, de Barcelona– i Manuel Vázquez Montalbán, de Sant Adrià del Besòs.

Va ser el passat dijous 7 de juliol quan es va celebrar el Tribunal d’aquestes Beques Joves Talents constituït per dues persones de l’empresa Aigües de Barcelona i dues persones del programa Aula Actual i que va haver de deliberar entre les i els 10 joves candidates i candidats, dels quals 7 eren dones i 3 homes.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.