La CONFAVC s’ha adherit al manifest elaborat pel col·lectiu de persones immigrants i d’entitats que des del passat 21 d’abril ha impulsat la Tancada per drets, la Tancada contra el Racisme i pels Drets de les persones migrades i refugiades a l’edifici de l’antiga escola Massana, al cor del Raval de Barcelona.

La tancada, que s’ha estès al barri del Poblenou i a Badalona, passarà novament a l’acció aquest diumenge, ja que ha convocat una manifestació unitària a la plaça Catalunya de Barcelona. L’acte suposarà una demostració de força i suport a la reivindicació per a derogar la Llei d’Estrangeria que, segons el manifest és “una llei que creua la vida de les persones immigrades, obligant-les a passar tres anys de clandestinitat.” També critica el fet que “per la tramitació i renovació dels papers s’exigeix un contracte d’un any i 40 hores setmanals, però la precarietat és una barrera gegant. És per això que les persones immigrades porten més de deu anys lluitant pels papers sense contracte.”

El col·lectiu demana “una acollida real amb tots els drets, perquè – subratllen- les persones sol·licitants d’asil i refugiades pateixen un pla que no és d’acollida, sinó de maltracte”.

El manifest signat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya juntament amb més de 415 entitats socials, inclou 10 demandes més com són:

1- L’atorgament dels papers sense contracte
2. No a la Llei d’Estrangeria
3. Dret a l’empadronament sense disposar de domicili
4. Poder obtenir la nacionalitat sense examen
5. Dret a la sanitat universal per a totes les persones migrants i refugiades
6. Drets per a totes les migrants i refugiades
7. Despenalització de la venda ambulant
8. Tancament dels CIE’s
9. No a les fronteres
10.Mesures específiques per a l’abordatge de la violència masclista a dones immigrades