Notícia CONFAVC.- Què tenim en comú com a veïns i veïnes? Amb aquesta pregunta central es va vertebrar el «World Cafè» del projecte Veïnatge Divers de la CONFAVC que es va celebrar aquest dissabte al matí a Santa Perpètua de Mogoda amb la participació d’una trentena de persones vinculades a entitats de la ciutat com el Casal Popular, l’Associació Musulmana de Santa Perpètua, l’Associació Assalam,Gaudeix Más costa,  Santa Perpètua Solidària i la Plataforma per la Unitat contra el Feixisme i el Racisme. També hi van acudir persones representants d’entitats veïnals – Can Folguera, La Florida, Lorca Picasso;  de partits polítics com la CUP, ICV i ERC, i tècnics i tècniques de l’Ajuntament, a més de quatre menors que van fer el seu propi «Word Cafè» debatent què tenien en comú amb els companys de l’escola, i amb altres veïns i veïnes de la ciutat.

Davant del repte de com podem construir una pertinença comuna, van sorgir diferents iniciatives com la construcció d’una Coordinadora d’entitats a Santa Perpètua que donés l’estructura organitzativa intercultural; l’organització d’una proposta conjunta de cara al juny del 2017 amb activitats lúdiques, reivindicatives i unificadores, entre d’altres idees. En paral·lel, també es va proposar realitzar altres activitats de conscienciació a les escoles o per a trencar rumorologies contra la diversitat cultural.

Aquest projecte que busca interrogar el veïnat per a constuïr una ciutadania plural inclusiva, ja es va desplegar a Mollet del Vallès el mes passat, i visitarà altres muncipis de Catalunya obrint aquest debat entre persones d’entitats culturals i veïnals.