Comunicat de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat, La Prosperitat Cultura en Acció (gestió del Casal de barri de Prosperitat) i la Xarxa 9 Barris Acull .– Les entitats sotasignants volem fer pública la nostra preocupació per la situació creada al voltant de l’oposició a l’obertura d’una mesquita al carrer Japó de Prosperitat, el paper destacat que hi estan jugant diversos grups d’extrema dreta i el perill per a la convivència que això suposa si no es prenen amb celeritat mesures adients.

El relat dels fets durant els set mesos que ja dura el conflicte és conegut per l’opinió pública i per les administracions.
Els diversos actors implicats han pres les seves posicions: els veïns que s’hi oposen ho continuen fent, el teixit associatiu dóna suport a l’obertura, les administracions argumenten que s’ha de complir la llei i, per tant, les persones que promouen el centre estan tirant endavant les obres per adequar el local a la legalitat vigent. Unes obres que estan a punt d’acabar.

A banda del debat que hi ha obert al barri sobre la convivència, el respecte als drets dels uns i els altres o la idoneïtat del lloc triat per obrir el centre, el tema que ens preocupa és la impunitat amb què creiem que estan actuant els grups d’extrema dreta aliens al barri (encara que ben vistos per una minoria de veïns opositors). (Seguir llegint comunicat).