Comunicat CONFAVC.- Amb l’objectiu que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pugui participar com a membre del Jurat dels (Re)coneixements Veïnals que dóna bianualment la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), el president d’aquesta entitat, Jordi Giró, acompanyat d’altres membres del moviment veïnal i del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, es reunirà demà 8 d’octubre a les 11 hores del matí  al centre penitenciari de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), on l’activista sobiranista està reclòs en presó preventiva des de fa dos anys.

Tal com especifiquen les bases, enguany el Jurat està composat per dues persones de conegut compromís social i profund coneixement del sector de l’associacionisme – com el mateix Cuixart i Valls-; una entitat feminista per a incloure la perspectiva de gènere- enguany l’Associació Dona Balàfia de Lleida; i les persones representants de les entitats veïnals que en l’edició del 2017 van ser guanyadores. En aquest cas vindrà demà la presidenta de l’entitat feminista, Josepa Teresa Farreny, i el president de l’AV de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, José Luis Conejero.

En aquesta reunió de demà amb Cuixart el Jurat farà la deliberació entre les 8 lluites i els 9 projectes comunitaris més rellevants que associacions i federacions veïnals  han impulsat des dels barris per a la millora col·lectiva d’aquest i el seu veïnat. Uns veredicte que es farà públic el 17 d’octubre a l’acte públic,  en el qual també hi assistiran persones representants de la Plataforma Salvem El Cabanyal de València,  Premi Honorífic de la CONFAVC 2019 pels 21 anys de lluita reeixida al barri valencià emblemàtic que va arribar a aturar els plans urbanístics de l’ex-Alcaldessa Rita Barberà, qui volia enderrocar part del barri, declarat Bé d’Interès Cultural. (