Comunicat CONFAVC.-  Demà dimecres 29 de gener, a les 10.30 hores, al Centre Cívic Can Mariner de Santa Coloma de Gramenet tindrà lloc l’anunci del desplegament del projecte d’acompanyament veïnal A-porta al barri de Can Mariner del municipi, amb la missió de reduir la vulnerabilitat energètica al barri.

La presentació la faran l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, el president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró i el Director General d’Aigües de Barcelona (AGBAR), Ignacio Escudero.

També els acompanyaran les 8 Picaportes de l’equip d’’A-porta  de Santa Coloma de Gramenet’, veïnes del mateix barri que, després de rebre una formació prèvia especialitzada, seran les encarregades de picar porta a porta totes les llars del barri per detectar casos de vulnerabilitat energètica i donar als veïns i veïnes consells i assessorament per a reduir la pobresa energètica.

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, donarà les darreres dades del projecte A-porta a Catalunya, que des de 2017 ja s’ha desplegat a Zona Nord de Barcelona, Can Peguera (BCN), Horts de Miró (Reus) i Campclar (Tarragona).

Santa Coloma serà la quarta ciutat que acollirà l’”A-porta, acompanyant porta a porta”, una aposta  de la CONFAVC que va començar el 2017 a Ciutat Meridiana, i que posteriorment s’ha extès a altres zones de Barcelona, Tarragona i Reus.

El desplegament a Santa Coloma es durà a terme gràcies a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i al partneraariat amb AGBAR, i l’Obra Social “la Caixa”, que co-financien el projecte. (Comunicat pdf)