Comunicat Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible.- Avui estem aquí per denunciar el lloguer turístic il·legal de 13 habitatges en aquest barri, que es basa en una trama composada per un fals amfitrió, en realitat administrador professional, 8 propietaris rendistes i les plataformes Airbnb, Booking, Homeaway, etc.

Fa sis mesos vam portar a terme la primera acció #UNFairbnb pel dret a l’habitatge i contra Airbnb: vam reservar un pis turístic i des de dins vam denunciar el cas. 7 pisos a una finca del barri Gòtic, 5 a una altra del Poblenou i un més al Born, tots d’un mateix propietari, que els havia buidat de la seva funció social i destinat al lloguer turístic il·legal mitjançant la plataforma Airbnb. Fruit d’aquella acció, tots 12 anuncis han desaparegut del web d’Airbnb i als del Gòtic no ha tornat a haver-hi activitat. El procés administratiu de sanció i tancament segueix el seu curs. En lamentem la lentitud i el caràcter excessivament protector amb la propietat.

Avui denunciem un cas més complex, que explica millor el model d’explotació turística d’un dret bàsic com l’habitatge per part d’Airbnb i altres plataformes amb la complicitat d’especuladors professionals. (Comunicat pdf).