A causa de la COVID-19 i altres malalties,  ens han deixat nombroses persones rellevants que van formar part de les primeres fornades d’activistes del moviment veïnal. Activistes que van lluitar des del fang dels barris per a dignificar-los. També entre aquestes pèrdues, trobem vides més joves implicades molt directament amb les nostres federacions i a la mateixa CONFAVC.

Des de Santa Coloma de Gramanet, plorem la pèrdua de l’estimada Pilar Giménez -molt vinculada també a la CONFAVC.-; tresorera de la FAVGram i integrant de l‘AV del Latino. També ens ha deixat José Antomio Vate Duque, president de l’AV Les Oliveres.

Des de la FAVBadalona, ens feien ressò del traspàs dels líders veïnals històrics Antonio Morales (AV Montigalà-Batlloria) i Antonio Barranchina, de la Ronda de Sant Antoni de Llefià. Ambós lluitadors molt implicats a la Federació.

De la Catalunya central, la FAVManresa ens compartia la mort de Josep Maria Boix, fundador i integrant de l’Associació de Veïns del barri de la Mion- Puigberenguer i el Poal, (Manresa), i també primer president i fundador de la Federació. La FAVManresa també ens ha informat del traspàs recent d l’històric president veïnal de l‘AV de Valldaura, Fernández Poderoso, 18 anys implicat amb l’entitat veïnal.

Segur que ens hem deixat noms: però a tots ells i elles, els que hem citat i els que encara no ens han fet arribar les notícies dels seus traspassos, des de la CONFAVC, volem expressar el nostre dol i reconèixer el gran valor de compromís social d’aquestes persones “imprescindibles” pel benestar i els barris de Catalunya.

Ens heu deixat una gran herència: gràcies pel vostre treball incansable!