Notícies CONFAVC.- Per fi tenim nova data pels (Re)coneixements Veïnals: se celebraran el proper dijous 14 de novembre a partir del 17.30h, amb la xerrada “El Cabanyal: 21 anys d’una lluita reeixida”, comptant amb persones representants de la Platafoma Salvem El Cabanyal, Premi Honorífic 2019.

Aquest acte que es farà a la Sala d’Actes d’on actualment té la seu la CONFAVC- Rbla. Santa Mònica, núm 10 de Barcelona- anhela donar visibilitat a la innovació social i a l’aportació de benestar als barris gràcies a lluites i projectes que han impulsat les associacions veïnals, amb la complicitat a vegades d’altres entitats i moviments socials. En aquesta tercera edició es van presentar 9 projectes comunitaris i 8 lluites veïnals i s’ha arribat a una participació rècord de 596 vots, en les votacions populars.

Enguany ha estat una edició amb una àmplia representació territorial, ja que han arribat candidatures de Manresa, Terrassa, Sabadell, Badia del Vallès, Castelldefels, Mataró, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Barcelona. Pel que fa a les temàtiques que abracen aquestes lluites i projectes, busquen revertir drets perduts i erosionats per la degradació de l’Estat del Benestar – com l’educació i la sanitat-; efectes devastadors de l’especulació immobiliària i la contaminació del medi ambient, o lluites per la recuperació del patrimoni cultural i arquitectònic, entre altres temes pròpiament d’apoderament de les veïnes i les persones immigrades;  i del mateix moviment veïnal.

L’acte va ser posposat del dia 17 d’octubre al 14 de novembre per la duresa de la Sentència del procés, amb l’agreujant, a més, que una de les persones del Jurat d’aquests (Re)coneixements, d’enguany, és en Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, com se sap sentenciat a 9 anys de presó.

Per aquest motiu també,  el veredicte del Jurat es va haver de deliberar a la presó de Lledoners, el passat 8 d’octubre, amb la resta dels membres del Jurat: el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls; la presidenta de Dones Balàfia Associació, Josepa Farreny; el president de l’AV Can Sant Joan, José Luis Conejero, i el president de la CONFAVC, Jordi Giró. (Programa pdf)