Notícia Ajuntament Barcelona.- Torre Baró provarà un servei de bus a demanda per primera vegada a Barcelona. La iniciativa es posarà en pràctica a partir del desembre per satisfer la demanda històrica d’unir la part alta i baixa de Torre Baró.

Torre Baró és el barri triat perquè Barcelona incorpori per primera vegada el servei de bus a demanda. Amb una trucada a un telèfon o una aplicació de telèfon mòbil n’hi haurà prou per demanar que l’autobús passi per una determinada parada a una hora concreta. El servei entrarà en funcionament a partir del proper desembre en forma de prova pilot i s’allargarà durant dos anys. En acabar aquest temps, se n’analitzaran els resultats i la valoració de persones usuàries i veïnat per acabar decidint si s’implanta definitivament.

El servei el prestarà un minibus similar al “bus de barri”, tots els dies de la setmana amb el següent horari: feiners de 7:00 a 20:30; dissabtes de 8:00 a 20:30; i festius de 9:00 a 20:30. El bus es podrà demanar per telèfon de dilluns a dissabte (excepte festius), i qualsevol dia de la setmana a través d’una aplicació. El bus es podrà demanar en qualsevol moment de l’horari operatiu, tot i que si la petició es fa amb menys de dues hores d’antelació no es podrà garantir que el bus passi a l’hora exacta. D’altra banda, també es podrà programar amb una periodicitat concreta.

L’usuari rebrà la confirmació de l’hora prevista de recollida pel mateix canal a través del qual ha fet la sol·licitud. Si l’ha fet via aplicació, rebrà un primer recordatori una hora abans, i un segon 10 minuts abans de la recollida. L’usuari haurà d’estar a la parada 5 minuts abans de l’hora de pas concertada i, un cop entri, haurà de validar el tiquet de transport dins del bus, amb el mateix cost que el que preveu el sistema tarifari general. Aquesta proposta d’autobús a demanda, que en cap cas substituirà les línies regulars que operen al barri, s’està acabant de dissenyar conjuntament amb el veïnat, incloent qüestions com la ubicació de les parades o els arranjaments a alguns carrers. Abans de la posada en marxa es durà a terme una campanya comunicativa extensa perquè tothom n’estigui plenament informat.

El servei és una acció més del Pla de Barris de la Zona Nord i es finançarà íntegrament a través d’aquest programa. Té per objectiu satisfer la demanda històrica d’unir la part alta de Torre Baró amb la part baixa, on hi ha els serveis bàsics del barri, com ara el centre de salut, equipaments comunitaris com la biblioteca o el casal de barri, i altres mitjans de transport com les línies D50 i L11 de bus i rodalies RENFE.