Comunicat FAVBarcelona.-El 4 de juliol, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) va fer 50 anys. Mig segle de vida que l’entitat commemorarà amb un acte festiu i reivindicatiu que se celebrarà aquest dijous, 7 de juliol a les 19 hores, al Saló de Cent. Un espai solemne i amb molta història de l’Ajuntament de Barcelona, en coherència amb la tradició de lluita de la Federació per guanyar espais per a la ciutadania.

El lema escollit, “Ocupem el Saló de Cent”, deixa clar que, més que un acte institucional, serà una tarda de celebració a la qual han estat convidades les associacions veïnals federades. La Favb ha fet una crida perquè vagin a l’acte amb pancartes reivindicatives, per donar visibilitat a demandes històriques i també actuals.

El programa de l’acte central dels 50 anys de la Favb inclou la interpretació de diverses peces a càrrec de la Coral Smiling del Raval i d’un esquetx de l’obra teatral En Bangkok también hay ratas, de la companyia La Voz Ahogada: estrenada recentment, ret homenatge a les primeres dones lluitadores de les associacions veïnals.

“Ocupem el Saló de Cent” vol ser també una jornada de reafirmació veïnal amb la mirada posada al futur. Amb aquesta intenció es portarà a terme una lectura col·lectiva del Decàleg del moviment veïnal de Barcelona que es va debatre i aprovar durant la darrera assemblea de la Favb, celebrada al mes d’abril. L’acte es clourà amb un petit piscolabis.

El programa d’activitats per celebrar els 50 anys de la Favb inclou, entre d’altres iniciatives, xerrades amb referents del moviment veïnal, itineraris reivindicatius pels barris i un número especial de la revista Carrer. Al maig, a més, es van celebrar unes jornades de debat amb la participació del moviment veïnal i representants d’altres moviments socials.

Per a més informació sobre el programa, podeu consultar la pàgina web de la Federació: www.favb.cat.

Convocatòria de premsa:
7 de juliol, a les 19 h
Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume)