Comunicat Federació d’Associacions de Barris de Figueres “FABF.-L’Associació de Veïns de l’Olivar Gran l’Olivar i la Federació d’Associacions de Barris de Figueres “FABF” han convocat conjuntament aquesta concentració, per posar de manifest el rebuig dels veïns i veïnes del barri de l’Olivar Gran a l’anunci de la instal·lació definitiva de la polèmica MEGA ANTENA de TELEFONIA, que es té previst instal·lar al lloc on al seu dia estava previst i aprovat construir el segon pavelló esportiu de Figueres, lloc on hi ha ubicades 6 escoles i 2 bressols.

“Estem tots/es molt decebuts/des amb l’Ajuntament de Figueres”, ja que a pesar de les, aprox. 1.200 signatures recollides en contra de la seva instal·lació a la ubicació prevista a l’OLIVAR GRAN, la col·locaran tant sí com no, on el consistori menysprea aquest barri i les seves reclamacions, però va atendre les peticions dels veïns i veïnes del RALLYE SUD, creant diferències entre barris i convertint els veïns i veïnes de l’Olivar Gran en ciutadans/nes de segona, o sigui en una categoria inferior”

Aquest govern local ha gestionat d’una forma NEFASTA aquest tema, ho han fet amb “premeditació, nocturnitat i traïdoria” a traves d’acords de JUNTA DE GOVERN LOCAL, sense transparència, ocultant informació, i tenint que assabentar-nos per la premsa, en temps de COVID, on els Plens de l’Ajuntament eren a porta tancada o per Internet.

Aquest govern actual no ha actuat bé amb les gestions des de l’inici de la problemàtica “sabent que el tema portava controvèrsia, ja des del barri del Rally Sud han actuat pel seu compte, quan haurien d’haver consultat/informat/negociat amb els/les veïns/veïnes i segur que haguéssim pogut trobar un lloc adequat per la seva instal·lació”. Ja que no estem en contra de les noves tecnologies i creiem que són necessàries i ens fan la vida més fàcil tothom.

Considerem totalment injusta aquesta actuació per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres, ja que el REGIDOR D’URBANISME que porta aquest tema, tenia la OBLIGACIÓ de parlar amb els veïns/veïnes abans de prendre una decisió d’imposició , que hipotecarà el futur tant de les properes generacions com del desenvolupament de la zona.

El REGIDOR DE BARRIS, no ha tingut cap reunió amb l’Associació de Veïns de l’Olivar Gran i tampoc amb la majoria d’associacions veïnals del municipi i des de que va ocupar el càrrec, deixant així abandonades les seves obligacions”. i la Sra. Alcaldessa, no ha fet cap gestió durant els mesos de cadència que hi ha hagut, per reubicar l’antena i solucionar el malestar que tot això ha ocasionat.

Per tant i per tot lo anteriorment exposat demanem lo següent:
– La dimissió del regidor d’urbanisme Sr. XAVIER AMIEL I BOSCH
– Una disculpa pública del regidor de barris Sr. PERE CASELLAS i BORRELL
– Una disculpa pública de la Sra. Alcaldessa AGNÈS LLADÓ i SAUS
Obrir un espai de diàleg entre els veïns/veïnes afectats/des, representants de l’Ajuntament de Figueres i representants de la companyia de telefonia. Per arribar a un acord per la reubicació de l’antena de telefonia.

FIGUERES NO ES MEREIX UN GOVERN AIXI !!! (Document pdf)