Comunicat FAVB-FAVGram-CONFAVC.- El passat 18 de gener d’enguany el preu de la llum va patir una pujada històrica tot coincidint amb l’arribada de l’onada de fred . Justament, entre les set i les deu hores, el preu de la llum es va disparar, assolint el valor més alt per megawatt des del 2013: concretament, va superar el preu de 90 euros per megawatt/hora.

Aquesta política de preus de l’electricitat encarirà fins a 100 euros anuals el rebut de la llum com a mitjana, perjudicant clarament a les classes socials més desfavorides, que al no poder pagar els subministraments energètics – aigua, gas o llum- estan utilitzant alternatives amb risc de mort, tal com va evidenciar la veïna de Reus morta d’incendi el passat mes de novembre passat.

Mentre s’esdevenen aquestes morts per pobresa energètica– i d’altres testimonis que l’han de sobreviure-; mentre els preus arriben als màxims des de fa quatre anys, el veïnat de Badalona i Santa Coloma de Gramenet viu episodis de talls de subministrament produïts clarament per la desinversió de la xarxa elèctrica. (Comunicat sencer pdf)