Des del passat 18 de gener el preu de la llum ha patit una pujada històrica tot coincidint amb l’arribada de l’onada de fred .

Aquesta política de preus de l’electricitat encarirà fins a 100 euros anuals el rebut de la llum com a mitjana, perjudicant clarament a les classes socials més desfavorides, que al no poder pagar els subministraments energètics – aigua, gas o llum- estan utilitzant alternatives que han provocat incendis, i altres incidents amb dramàtiques conseqüències com la mort de veïns i veïnes.

Mentre s’esdevenen aquestes morts per pobresa energètica; mentre els preus arriben als màxims, el veïnat de Badalona i Santa Coloma de Gramenet ha començat mobilitzacions per a protestar pels talls de subministrament produïts clarament per la desinversió de la xarxa elèctrica, i per aquest model energètic que enriqueix les empreses monopolístiques dedicades al sector.
Des de la CONFAVC us volem proposar que des de les federacions i AV organitzeu concentracions a les vostres poblacions per a pressionar a les administracions competents a un canvi de model energètic, on les persones siguem el centre i no el lucre econòmic. En cas de fer concentracions, feu-nos-ho saber a través d’aquest correu: veins@confavc.cat per a coordinar una campanya veïnal a escala de país.