Notícies CONFAVC.- Amb la participació de persones representants de 15 federacions veïnals sòcies de la CONFAVC i deu persones més entre personal de la Junta Directiva de la CONFAVC i personal tècnic es va celebrar el primer Consell Federal telemàtic el dia 29 d’abril en el marc de l’Estat d’Alarma.

El Consell va arrencar amb un minut de silenci en record dels nombrosos activistes que a causa del Covid-19 ens han deixat. Posteriorment el president de la CONFAVC va presentar l’ordre del dia entre el qual va incloure la necessitat de repensar algunes accions del Pla de Treball de la CONFAVC a partir, tant de la nova conjuntura postpandèmia com dels eixos estratègics aprovats del Marc Estratègic la passada Assemblea General. En aquest marc es va explicar que la celebració de l’Assemblea d’enguany s’haurà de postposar fins que hi hagi un marc legal que ho pugui permetre, esperant una resposta de la Generalitat ja que moltes entitats veïnals i també socials tenen necessitats legals d’aprovar requeriments legals que no es poden aprovar per a via telemàtica.

Posteriorment des de l’equip tècnic es va explicar la Campanya “CuidemNosdelsdelsBarris” que ha promogut l’activació de les AV en xarxes de suport als barris, i que ha seguit amb la campanya de repartiment de 250 lots alimentaris a famílies vulnerables de l’àrea metropolitana i Sabadell.

Molts de les persones representants veïnals van compartir també el temor que el confinament afecti en el futur el funcionament actual del moviment veïnal. Un temor davant del qual diferents representants federatius van fer propostes com formacions i campanyes on-line, entre d’altres iniciatives.

Finalment i després de 3 hores i de tocar varis temes de com estava afectant l’estat d’alarma i la crisi econòmica als barris i com integrar les noves necessitats al Pla de Treball, el president de la CONFAVC, Jordi Giró va esperonar a treballar des del moviment veïnal amb la complicitat de les xarxes d’ajuda que s’havien creat a partir de l’emergència social i sanitària i amb aquestes noves aliances promoure actuacions fortes davant de la tartera de necessitats socials que estan aflorant de nou provocades per l’emergent i recent crisi econòmica que està portant la crisi sanitària.