Quins són els objectius d’una experiència intergeneracional? Amb aquests reptes va arrencar la sessió introductòria en la qual els 10 alumnes de l’Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí van participar al passat dimarts 10 de desembre. Una sessió que es va fer en el mateix centre educatiu sota la batuta del director del projecte de la CONFAVC d’Aula Actual, Jordi Balcells.

Ja s’havia començat aquesta activitat intergeneracional el passat mes amb la sessió del passi del documental “Barris plens de memòria” al centre educatiu. Un documental produït per Aula Actual, en el qual un col·lectiu de gent gran del taller d’activació mental  de Cornellà, Sant Joan Despí i Terrassa expliquen la duresa de la seva vida en la postguerra- no per això trista-, quan l’accés a una escolaritat no era el pa de cada dia per a tots els infants; i a les nenes se les allunyava dels “sabers acadèmics”.

En contrast, aquests deu adolescents que participaran en el taller intergeneracional com a “ensenyants”, no tenen recorregut ni saviesa vital , però sóns “nadius tecnològics”. Aprofitant aquesta “riquesa” , els adolescents del centre ensenyaran a les persones usuàries del Casal Can Maluquer els usos quotidians de tablets i mòbils. Per exemple, com buscar receptes de cuina navegant per Internet; fer grups familiars de conversa amb el mòbil, i altres usos útils per a millorar la seva quotidianitat. La primera sessió pionera d’aquets projecte d’ Aula Actual està progranada pel 25 de febrer on joves i gent gran iniciaran aquesta nova aventura.