Notícia CONFAVC.- El projecte de la CONFAVC, A-porta, acompanyant porta a porta, participarà a la Jornada “Teixint xarxes de proximitat”, que tindrà lloc el proper 28 de novembre, de 10 a 14 hores a la Casa del Mar de Barcelona (C/ Albareda 1-13).

Es tracte d’una jornada per donar a conèixer als ens locals de Catalunya alguns projectes d’èxit de caire local, estatal i internacional que promouen la creació de xarxes de proximitat, potenciant  la detecció i prevenció de situacions de vulnerabilitat social i que milloren les relacions interpersonals i interculturals.

Precisament aquests tres components formen part de l’essència del projecte A-porta, que des que va néixer ara fa 3 anys ja ha aconseguit arribar a més de 7.200 llars de tot Catalunya amb el porta a porta. Per la seva part,  hi seran presents la presidenta de l’entitat francesa del projecte Voisin Malin, en la qual s’ha inspirat A-porta, Anne Charpy, i la directora d’ A-porta Catalunya, Alba Gómez. La presentació d’ambdós projectes es farà a la 1a. Taula de la Jornada (“Projectes de proximitat. Transversals. Ciutadania i comunitat”), de 10.15 a 11.30h.

Altres projectes socials que es presentaran a l’acte són:

  • Règies de Quartier, que implicant a la ciutadania en la millora del seu entorn a França i respon a les necessitats no cobertes.
  • La Troca. Escola Comunitària de Formació Permanent de persones adultes innovadora i transformadora al barri de Sants.
  • Actua, que ofereix funcions de promoció, acompanyament i dinamització, i també de centre de recursos per a projectes locals, tant per veïnat i associacions, com per administracions locals i empreses del Baix Solsonès.
  • El Servei de Suport i Assessorament a les juntes d’escala, i mediació de conflictes comunitaris, que acompanya en el procés de canvi del funcionament de l’organització de les escales i en la resolució de conflictes a totes les escales del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.
  • Radars, que aborda la solitud no volguda de les persones grans involucrant-hi tota la comunitat, i creant una xarxa sensible i respectuosa que fomenta la vida col·lectiva.
  • Esfera Jove, que promou la consciència crítica i emprenedora dels joves i fomenta el compromís i l’impuls de propostes d’acció social liderades i autogestionades al barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat.

L’acte arrencarà amb les intervencions del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; de la directora general de Serveis Socials, Meritxell Benedí; i del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls.