El servei de “Reforç escolar”, un dels projectes del programa veïnal Aula Actual  vertebrat a partir del voluntariat de mateixos exalumnes del centre que ara ja cursen estudis superiors, s’ha tancat amb el curs acadèmic, a causa que aquests ara han d’afrontar els seus exàmens. Ara bé, segons el director d’Aula Actual, Jordi Balcells, ha estat una experiència tant reeixida que aquest model es mirarà de replicar a altres centres d’ESO d’Esplugues i de Sant Joan Despí.

L’espai de “Reforç Escolar” –que també compta amb la complicitat de la FAVGram tenia la particularitat que eren els mateixos 5 ex-alumnes de l’Institut Numància de Santa Coloma de Gramenet que ajudaven voluntàriament amb els estudis a 12 alumnes del centre amb problemes d’aprenentatge. Els i les exalumnes, però, anteriorment i durant el servei rebien l’assessorament de com fer el reforç acadèmic per part de l’equip d’Aula Actual. A canvi, aquest voluntariat serà reconegut amb crèdits de lliure elecció dels plans d’estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya, a l’espera que aquest conveni s’estengui a més centres universitaris.

S’ha vist una clara millora amb els alumnes beneficiaris, sobretot en la motivació al veure que altres “iguals” els hi expliquen”, explica Jordi Balcells, director del projecte i psicopedagog. Balcells també destaca, que a canvi, els ex-alumnes que han fet el voluntariat aprenen recursos de com gestionar recursos humans, de cara a la seva incorporació al mercat laboral.