Comunicat FAVBarcelona.- Els veïns i veïnes dels barris de la ciutat també volem terrasses, però amb una normativa que reguli i preservi l’ús públic de l’espai per sobre dels interessos privats, i que no el consideri com una mercaderia objecte de compra i venda.

Recordem a l’alcaldessa Ada Colau les seves declaracions de “posar la via pública al servei de vianants i veïns” i que serà “inflexible” amb els incompliments.

Estem segurs que la majoria, si no tots, dels “famosos” que s’han sumat o se sumaran a aquesta campanya mediàtica “Cares populars es mobilitzen contra la retallada de terrasses a Barcelona”, ho fan sota el desconeixement absolut de l’abast de l’actual normativa que regula l’ús de les terrasses i de com afecta en el dia a dia el veïnat de la ciutat. Segurament aquestes “cares populars” no saben que moltes de les taules d’aquestes terrasses estan afectades per criteris de seguretat vial o perquè dificulten l’accessibilitat i mobilitat de persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat visual, ceguesa o baixa visió.

La Favb, que forma part de la comissió tècnica de terrasses (ara per ara sense dret a vot, a diferència dels diferents representants dels gremis), va recolzar la modificació de la normativa de l’espai mínim de les taules de les terrasses, que comporta la retirada de taules, per seguir criteris d’accessibilitat, mobilitat i seguretat. (Seguir llegint.)