Comunicat Aporta.-Ja està en marxa, des del passat dilluns, el projecte A-porta de la Confavc , un projecte comunitari en què veïns i veïnes de Can Puiggener de Sabadell visiten porta a porta 400 habitatges del barri per  apropar  els serveis  al  veïnat i conèixer de primera mà quina és la realitat i les necessitats personals dels veïns i veïnes. Cal destacar que  de l’inici del seu desplegament a Sabadell, que es desenvolupa gràcies al suport de l’Ajuntament de Sabadell i la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i l’AV de Can Puiggener.

Durant 4 mesos, un grup de vuit persones referents i conegudes al barri (anomenades Picaportes), de diferents orígens i ètnies, visitaran  les  llars  del  barri i en la seva visita orientaran i donaran suport en temes socials, energètics, habitacionals i de civisme i convivència, com ara poder accedir a drets com la renda garantida de ciutadania i l’ingrés mínim vital; la vulnerabilitat energètica; la salut; l’accés a drets socials; les bonificacions municipals; la gestió de residus i altres.

Habitar, conviure, viure

El lema de la missió a Sabadell és “Habitar, conviure, viure” i busca millorar la qualitat de vida del veïnat mitjançant un porta a porta. Per aquesta metodologia els darrers mesos ha hagut de replantejar la intervenció tenint en compte la nova realitat sanitària, econòmica i social. També per aquest nou context,el porta a porta s’està fent amb estrictes mesures sanitàries de seguretat per la crisi de la COVID: distància física de seguretat d’un mínim d’1’5 metres, protecció facial i visera transparent amb pantalla més mascareta de neoprè homologada i ús de gel hidroalcohòlic.

La intervenció entorn a aquests 3 eixos al barri de Can Puiggener contempla una fase  de recollida d’informació a través d’un qüestionari, així com la transmissió d’informacions pràctiques i recomanacions.

L’A-porta a Can Puiggener

L’aterratge al barri de Sabadell és el sisè del projecte A-porta a un municipi de Catalunya, des que va començar a Ciutat Meridiana el 2016. Des de llavors, el projecte d’acompanyament porta a porta s’ha desplegat a Barcelona, Tarragona, Reus i Santa Coloma de Gramenet, arribant a gairebé 8.000 llars i entrevistant unes 4.000 famílies per assessorar-les sobre pobresa energètica, acompanyament a persones soles (sobretot gent gran), recursos d’ocupació i altres. La missió a Sabadell és la setena que duu a terme A-porta a tot Catalunya.

Les 8 persones Picaportes de Can Puiggener se sumen a les 51 que fins ara ha tingut A-porta, arribant a una seixantena des de l’inici del projecte. La majoria són persones en atur, amb feines precàries o temporals, que estan contractades per 25 hores mensuals. (Comunicat pdf)