Fa 58 anys que Alfonfo López, l’actual president de la FAVTarragona (FAVT) des de fa tres mesos degut a un relleu de l’anterior Junta, viu a la ciutat. D’aquest, una bona part, 20 anys, involucrat en el moviment veïnal davant del temor “que las AAVV despararecieran”. Una militància que l’ha desenvolupada bàsicament al peu del canó a l’AV de Buenos Aires, a la part alta de la ciutat.

  • Darrerament la FAV de Tarragona hi ha hagut uns relleus de presidències obligats perquè aquestes han saltat a partits polítics: ¿com ha incidit això en la vida de la Federació?

Això s’ha viscut negativament, ja que s’ha intentat polititzar la FAVT quan realment som apolítics i estem pels veïns i les veïnes.

  • Quines ombres té la ciutat de Tarragona, que penses que caldria invertir-hi en lluites veïnals?

La poca transparència dels polítics envers els barris i les falses promeses que es queden en fum.

  • Quin episodi de la FAVTarragona – o de la teva AV-recordes amb més alegria?

Després del què ha ocorregut a la FAVT amb el canvi de la Junta, el recolzament que hi va haver per part de les AV de la ciutat per a continuar el treball que s’estava fent i la unió que hi ha actualment.

  •  I quin capítol voldries esborrar?

El mal ambient que des dels mitjans de comunicació van voler crear contra la credibilitat de la FAVT pels fets ocorreguts (presidències involucrades en partits polítics).

Compromís, treball, esforç i comunicació.

  • I què li demanaríeu al nou alcalde Pau Ricomà (ERC)?

Transparència, treball i esforç. Que sigui un alcalde del poble des de la ciutat dels barris i tenir present totes les entitats.

  • Quines grans assignatures pendents deixen 12 anys de l’Ajuntament del socialista Fèlix Ballesteros?

El comerç està a la UVI. I hi ha una gran deixadesa de les infraestructures dels barris.