Comunicat conjunt.-Entitats , sindicats i organitzacions de la societat civil catalana constitueixen la Taula per la Democràcia. L’objectiu és donar una resposta unitària, pacífica i coordinada en defensa de les institucions catalanes i els drets fonamentals davant la vulneració d’aquests drets que s’està produint els darrers dies. Les entitats consideren que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, insten les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.

La Taula per la Democràcia s’ha presentat aquest dimecres a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya i ha comptat amb la presència de representants de totes les entitats impulsores i de l’excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum Joan Ignasi Elena.

El grup impulsor d’aquesta Taula per la Democràcia està format per 40 entitats i organitzacions, entre les quals hi ha: Associació Catalana d’Universitats Públiques ACUP; l’Assemblea Nacional Catalana; l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana AELC; Casa Nostra Casa Vostra; la CECOT; la Comissió de la Dignitat; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya;, Comissions Obreres; Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC; Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya FAPAC; LaFede.cat – Organitzacions per la Justícia Global; Òmnium Cultural; Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC; Unió General de Treballadors UGT; Unió de Pagesos; i la USOC. (Manifest pdf)