Notícia CONFAVC.-Aquest cap de setmana s’ha presentat en públic l‘Espai veïnal de treball col·laboratiu en el marc de les festes del barri de la Torreroja a Viladecans i la Mostra d’entitats d’economia social.

Aquest espai té per objecte en una primera fase, l’intercanvi de coneixements entre diferents entitats de la ciutat i la comarca amb les veïnes i veïns del barri.

En una segona fase i després d’un treball de diagnòstic intern es compartiran els coneixements adquirits amb la resta de les entitats federades a la ciutat per tal de, en una tercera fase, es puguin formular projectes d’actuació, si s’escau.

Els àmbits treballats aquest cap de setmana, amb presència de la FAV de Viladecans i membres de la Junta de la CONFAVC dissabte, han estat agrupats en dues taules de debat (energia i moviment veïnal) en les que van participar iniciatives d’economia social i solidària com Som Energia; Fiare (Banca Ètica); Sommobilitat C2EB (Associació Energia, Innovació i Sostenibilitat Baix Llobregat); Guifibaix; a més d’entitats com la PAH de Viladecans, la Marea Pensionista, el Casal de la Gent Gran de Torreroja, la Plataforma en Defensa de la Gent Gran, i les regidores de Medi ambient i del Grup municipal «Sí se puede».

En el marc de la taula d’Energia, es va explicar el projecte Vilawat, per part de l’Ajuntament, i en el debat posterior a la taula de treball es van tractar temes relacionats amb la contractació pública, l’accés de les petites empreses als concursos municipals, el compromís social d’aquestes conclusions: que cal modificar els plecs de condicions, que cal un major contacte entre ciutadania i responsables polítics de la ciutat i que l’espai veïnal de treball col·laboratiu ha d’iniciar un treball en xarxa en aquest àmbit.

Respecte la taula del moviment veïnal, es van presentar i debatre tres temes centrats en l’activisme social i veïnal: la recuperació ciutadana d’un cinema a Sant Feliu de Llobregat gràcies a l’acció del moviment veïnal i el suport d’una banca ètica (FIARE); el resultat de la ILP sobre la Renda Garantida de Ciutadania sota l’aixopluc primer de Justícia i Pau i finalment de la CONFAVC; i les estratègies de futur del moviment veïnal a Catalunya.

En aquesta taula es va destacar la força que tenen les lluites quan són unitàries i la necessària i difícil recerca de consensos amb les administracions. Tanmateix es va fer especial insistència en l’extremada necessitat que tenim les entitats de disposar de plans de comunicació efectius, eficaços i eficients.