Comunicat Espai per la Defensa dels Drets Humans i Socials de Terrassa.- No són les guerres de cobdícia, les demostracions de força, les accions bèl·liques ni les invasions dirigides per interessos econòmics i energètics —que generen una espiral de violència, d’acció i reacció, d’intervenció i represàlia— les millors maneres de fer front als grans desafiaments i desigualtats de tot ordre, que pateix el món, actualment.

Els governants han abdicat les seves responsabilitats polítiques, tot substituint els valors universals que fonamenten els Drets Humans, per les lleis del mercat. El resultat ha estat la concentració de la riquesa en unes poques mans i l’ampliació de les escletxes socials i econòmiques.

La tragèdia que es va viure a París la nit de divendres 13 de novembre, és similar a la que fa anys que pateixen molts altres països del món que estan en guerra; que a més es veuen obligats a fugir de casa seva i emprendre camins plens d’incerteses i perills, i lamentablement en massa ocasions també la mort. Són diverses cares de la mateixa moneda, i per això cal també situar responsabilitats i reclamar obligacions als estats per tal que desenvolupin i duguin a terme una política exterior que respecti i garanteixi els drets humans, promogui la pau i la solidaritat. (Comunicat pdf)