Notícia CONFAVC.- Davant les demandes d’informació sobre el canvi progressiu per part de les companyies elèctriques dels comptadors de la llum antics per nous models digitals i amb telegestió:

A la web de la CONFAVC (enllaç) teniu disponible informació sobre les propostes de resolució sobre comptadors que podeu presentar als vostres ajuntaments. Pressionar les administracions perquè canviïn la llei és la nostra força.

CONSIDEREM QUE:

  1. La normativa vigent a nivell estatal obliga a la progressiva substitució dels comptadors abans de l’1 de gener de 2019 (IET/290/2012).
  2. La forma d’actuar de la companyia Endesa és contrària a la lliure competència, ja que impedeix la instal·lació de comptadors d’altres companyies.
  3. La instal·lació dels comptadors deixa sense aclarir aspectes relatius a la gestió de dades personals: obren la porta a gestionar dades personals dels consumidors (hàbits de consum , perfil de consumidor) valuoses per les empreses comercialitzadores, sense una autorització prèvia dels consumidors a la cessió de dites dades.
  4. Davant les demandes d’informació sobre el canvi progressiu per part de les companyies elèctriques dels comptadors de la llum antics per nous models digitals i amb telegestió:Aspectes relatius a la seguretat i possible afecció a la salut de les persones no han estat suficientment acreditats.
  5. Les nostres demandes es basen en el compliment de la Resolució 1815 i l’aplicació del principi de precaució.
  6. Els mateixos principis s’aplicarien als comptadors de gas i aigua. (Seguir llegint).