Notícia CONFAVC- Aquests dies que precedeixen el 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el nostre projecte #BarrisVioletes avança en el segon focus de treball i reflexió: el tractament de les cures i la lluita contra les violències masclistes, en un mot que sintetitza aquests dos conceptes tant antagònics: no només com lluitem contra les violències de gènere, sinó focalitzar-nos en “com ens cuidem“, com arribem a crear una “Plaça del Bon Tracte”.

Davant d’aquest repte, diferents AV lligades al projecte faran activitats entorn “La Plaça del Bon Tracte”.

1- Per exemple, a l’AV de Bufalà, Badalona, s’han programat un ventall extens d’activitats que van des d’una xerrada sobre “Les violències de gènere en dones grans” (dia 22, 10h al CAP de Bufalà); a la pintada col·lectiva d’un mural a l’Institut Pompeu Fabra (25 de novembre el matí), o una “Gran Festa del Bon Tracte” a la tarda de 17 a 19h a la Plaça Antònia Boada. (Veure Programa AVBufalà)

2- A l’AV d’Egara (Terrassa), el mateix 25 de novembre a les 19.30h el grup de dones de #BarrisVioletes ha organitzat a la Plaça Immaculada – rebatejada Plaça del Bon tracte”- una lectura de frases sobre el “bon tracte” involucrant al jovent del barri (Programa AV Egara)

3.- Per la seva part, el nucli de dones de de lAV La Unió de Sant Boi, el mateix 25 de 10 a 13h han un “Taller popular per a fer visible les violències contra les dones” a la “Plaça de la República”.

4.- A la capital del Segrià, la FAVLleida ha organitzat a les 18h una “Lectura del manifest contra la violència masclista” al carrer de les Germanes Mirebal. (Programa)

5- També a l’AV El Poble de Marianao (Sant Boi de Llobregat), durant tot el dia el carrer Eusebio Güell es convertirà en el “Carrer del Bon Tracte” amb explicacions de com “entenen les dones d’aquest barri el bon tracte”. (Programa)

Barris Violetes: el projecte que promou l’agenda feminista als barris

Cal recordar que aquestes activitats formen part del projecte #BarrisVioletes que té l’objectiu de desplegar l’agenda feminista als barris a través d’actuacions concretament a 19 entitats veïnals de 9 municipis de Catalunya. Actuacions que es focalitzaran en tres temes centrals: fer un diagnòstic del barri i propostes des de l’urbanisme en perspectiva de gènere – etapa ja realitzada-, la socialització de les cures i la lluita contra les violències masclistes, i la participació de les dones en el propi barri o entitats veïnals. BarrisVioletes  ha rebut finançament del Ministerio de Derechos Sociales y la Agenda 2030 del Govern de l’Estat espanyol.

Subscriu-te al butlletí electrònic de la CONFAVC

En subscriure'm al butlletí accepto la política de privacitat.